جاذبه های گردشگری ازبکستان
1. کخ شاهزاده رومانوف
یکی از آثار تاریخی تاشکند که محل اقامت شاهزاده رومانوف، در سال ۱۸۹۱ در مرکز شهرستان ساخته شده، اقامت تاشکند sightsThe شاهزاده رومانف در سبک "مدرن"، مرسوم، مد روز در آن زمان ساخته شده است. این ساختمان زیبا، پنجره های غیر منتظره ای شکل، برج ها و دیگر عناصر تزئینی تزیین شده. دوک به شکار خیلی مشتاق بود همین دلیل ورودی جلو به محل اقامت خصوصی با چهره برنز از گوزن و سگ شکار تزئین شده بود. در حالی که در پشت ساختمان یه باغ بزرگ وجود دارد.
2. خیوه
خیوه شهری در استان خوارزم است که شامل دو بخش است. بخش بیرونی را «دیجانقلعه» و بخش درونی را «ایشانقلعه» یا «ایچانقلعه» نامیدند. مجموعه «ایچانقلعه» از خشت و گل ساخته شده است. بناهای این مجموعه ب معماری ایرانی-اسلامی خود هر ساله باستانشناسان و گردشگران بسیاری را به خود جذب میکنند. این بناه شامل دروازهها، مساجد و مدارس، آرامگاهها، گرمابهها، کاخها و خانههای سنتی هستند. خیوه ۵۰ اثر تاریخی و ۲۵۰ خانه کهن دارد. همچنین آرامگاه «پوریای ولی» نیز در مجموعه «ایچانقلعه» قرار گرفته است.
3. آرامگاه امیر اسماعیلی
آرامگاه اسماعیل سامانی (آغاز ساخت: ۲۷۱ خورشیدی، پایان ساخت: ۳۲۲ خورشیدی) در مرکز شهر بخارا و یکی از مهمترین بناهای باستانی آسیای میانه بشمار میرود.تا چند دهه اخیر بیشتر این آرامگاه در زیر خاک قرار داشت، و ازینرو در گذشت زمان آسیب چندانی بخود ندیدهاست. امروزه تمام آن از زیر خاک در آورده شدهاست. این آرامگاه کهنترین آرامگاه ایرانی تاریخدار است.در ساخت این آرامگاه از معماری شیوه رازی الگوبرداری شدهاست. آجرکاری آن پیچیدگی یسیار زیبایی دارد. بنا یک چهارگوش ۱۰ در ۱۰ متر است و دارای گنبد نیم کرهای که در چهار بخش آن چهار بنای کوچک ساخته شدهاست. گنبد بر فراز اتاق چهار گوشی به کمک کنج استوار شده که قابل مقایسه با شیوه گنبدسازی در دوره پارتی و ساسانی است و سبک آن شباهت زیادی به آتشکدههای ساسانی دارد.نوه اسماعیل نیز در همین آرامگاه بخاک سپرده شدهاست.
4. مدرسه طلا کاری
مدرسه ای زبیا که بین سال های ۱۶۴۷ تا ۱۶۶۰ به دستور حاکم سمرقند ساخته شد و چون با آب طلا تذهیب شده لقب طلاکاری رو بهش دادن. بنا در ضلع شمالی میدان ریگستان قرار گرفته و از دو طبقه و ۸ غرفه تشکیل شده. زلزله سال ۱۲۳۴ باعث شد که ایوان ورودی مدرسه خراب بشه ولی بعد ها مرمت شد. این بنا دارای یک گنبد فیروزه ای و زیر گنبد، کاشی کاری و گچ بری فراوونی به چشم می خوره. مدرسه طلاکاری به عنوان مسجد جامع و محل برپایی نماز جمعه مورد استفاده واقع می شده. طی سال های ۷۹- ۱۹۷۵ میلادی این بنا به شکل امروزی بازسازی شده، هر چند سال ۱۹۶۱م.، روس ها طلاهای رو به غارت بردن و در زمان بازسازی فقط ۱۳۰۰ گرم رو برای استفاده در تزیینات پس آوردن.
نظر بدهید