هواپیمایی British Airways
هواپیمایی بریتیش ایرویز (British Airways)، که با نام اختصاری BA شناخته میشود، بزرگترین شرکت هواپیمایی انگلستان، بر اساس تعداد ناوگان است. این شرکت هواپیمایی که بعد از شرکت EasyJet بیشترین تعداد مسافر را در انگلستان جابهجا میکند و خدمات همهجانبهای در زمینه پروازهای جهانی به مسافران خود میدهد، نهمین شرکت بزرگ هواپیمایی جهان، بر اساس تعداد مقصد نیز به حساب میآید. British Airways، سال ۱۹۷۲ توسط دولت مرکزی انگلستان برای اداره کردن چهار شرکت هواپیمایی در انگلستان تاسیس شد و دو سال بعد با ادغام این چهار شرکت، به صورت رسمی شکل گرفت.
تاریخچه
در سال ۱۹۳۵ تعدادی از شرکتهای هوایی خصوصی و کوچک بریتانیایی در هم ادغام شدند و شرکت هواپیمایی خصوصی بریتیش ایرویز (British Airways Ltd) را شکل دادند. این شرکت تازه تاسیس به رقیبی تمامعیار برای شرکت دولتی امپربال ایرویز تبدیل شد تا این که در سال ۱۹۳۹ با تلاش دولت بریتانیا این دو شرکت در هم ادغام شده و شرکت هوایی ملی بریتیش اورسیز ایرویز (British Overseas Airways Corporation) شکل گرفت.پیش از آغاز جنگ جهانی دوم این شرکت پروازهای مختلفی را با هواپیماهای پهنپیکر انجام میداد، البته بهجز در مسیرهای منتهی به آمریکای جنوبی و اروپا. چرا که در آن روزها انجام پروازهای اروپایی به شرکت بریتیش یوروپین ایرویز (British European Airways ,BEA) و پروازهای آمریکای جنوبی به شرکت بریتیش ساوث امریکن ایرویز (British South American Airways) واگذار شده بود. که شرکت اخیر در سال ۱۹۴۹ مجددا به شرکت مادر بریتیش اورسیز پیوست. بریتیش ایر ویز با کد یاتا BA و کد ایکائو BAW و نشان SPEEDBIRD پرواز میکند.
این شرکت هواپیمایی تا سال ۱۹۸۷، زیر نظر دولت اداره میشد اما پس از آن با روی کار آمدن دولت محافظهکار، اداره آن به دست بخش خصوصی سپرده شد. با وجود این، هواپیمایی بریتیش ایرویز (British Airways) همچنان جزو شرکتهای حامل پرچم انگلستان است و با وجود خصوصی بودن برای انجام عملیاتهای بینالمللی از حقوق و مزایای ویژه دولتی استفاده میکند. این شرکت در ماه ژانویه ۲۰۱۱ با شرکت هواپیمایی ایبریا ادغام شد که به دنبال آن شرکت «اینترنشنال ایرلاینز گروپ» تشکیل شد که هماکنون به عنوان سومین شرکت هلدینگ هواپیمایی جهان شناخته میشود.
خط هوایی بریتیش ایرویز (British Airways)، علاوه بر این که بر اساس تعداد ناوگان، تعداد پروازهای بینالمللی و تعداد مقصد بزرگترین شرکت هواپیمایی انگلستان بوده است، تا سال ۲۰۰۸، بر اساس جا بهجایی تعداد مسافر نیز اولین رتبه را در انگلستان داشت. دفتر مرکزی این شرکت در شهر هارموند وورتس انگلستان قرار دارد. فرودگاه هیترو لندن و فرودگاه گاتویک نیز قطبهای این شرکت هواپیمایی هستند. این شرکت که به دلیل تحریمهای اتحادیه اروپا، پروازهای خود به تهران را در سال ۲۰۱۲ متوقف کرده بود، از تاریخ اول سپتامبر امسال (یازدهم شهریور)، پروازهای خود بین لندن و تهران را با ۶ روز پرواز در هفته، پس از چهار سال از سر گرفت. طبق تعرفه اعلام شده در سایت رسمی این شرکت هواپیمایی، قیمت پروازهای موجود بین تهران و لندن از ۴۶۹ دلار شروع میشود. شرکت بریتیش ایرویز برای اولین بار در سال ۱۹۴۶ میلادی (۱۳۳۲ ه. ش) پروازهایش را به تهران آغاز کرد و این پروازها تا اکتبر سال ۲۰۱۲ میلادی، یعنی یک سال بعد از بسته شدن سفارت انگلیس در تهران، ادامه داشت.
نظر بدهید